Dietter, Ekstremdietten, Kosthold

Sist uke skrev vi om jenta som ønsket å gå ned 14 kg på seks uker. Da vi vurderte om vi skulle hjelpe henne eller ikke kom dette spørsmålet opp: Hva gjør en nyutdannet og mest sannsynlig uerfaren personlig trener om en ny potensiell kunde kommer med forespørsler i den kategorien?

 

Dere kan lese om «ekstremdietten» og vår oppfølging av jenta ved å trykke HER 

 

Vi ble enige om å skrive noen ord om det, der vi kommer med noen små tips til hvordan man som en profesjonell personlig trenere bør agere om man får en forespørsel som den vi fikk. 

Hverken grunnkurs utdanninger som treningsveileder eller PT utdannelser vi har sjekket opp har opplæring i akkurat dette, noe vi mener er bemerkelsesverdig! Personer som jobber med personlig oppfølging av kunder som i mange tilfeller ønsker vektreduksjon bør vite hva de skal gjøre om en kunde kommer med et så ekstremt ønske.

 

 

 • Det første man bør gjøre man begir seg ut på et slikt oppdrag bør en muligens stikke fingeren i jorden og tenke over om man faktisk har de kvalifikasjonene som skal til for å kunne følge opp en kunde med et slikt krav.

   

  – Har man ikke nok kunnskap om kosthold og ernæring bør man strengt talt heller ikke takke ja til et oppdrag som krever at
  man må ty til ekstreme tiltak for å oppnå et bestemt mål.

 

 

 • Man bør kunne lese kunden sin så godt at man greier å se om kunden er sterk nok til å begi seg ut på et sånt prosjekt.

   

  – Er kunden fysisk i så god form at kroppen hans/hennes tåler påkjenningen?
  – Er kundens psykiske helse stabil nok til å la seg selv og kroppen sin gjennomgå et sånt opplegg?

 

 

 

 • Man bør inneha en viss kunnskap om spiseforstyrrelser og enten ha en dialog om eller eventuelt kunne avdekke om kunden har
  en eller annen for for spiseforstyrrelse. 

  – Personer med spiseforstyrrelser er i mange tilfeller tilbøyelige til å ty til ekstreme tiltak for å bli tynnest mulig, gjerne så
  fort som mulig. Personer med spiseforsyrrelser har som oftest hverken fysisk eller psykisk helse til å kunne tåle en
  ekstremdiett.

 

 

 • Har man kunnskap nok til å følge opp en kunde i etterkant av en ekstremdiett?

  – Etter en periode med et ekstremt vekttap kan man ofte være både psykisk og fysisk nedbrutt.
  – Hva gjør man da?
  – Hva spiser man da?
  – Hva kan man gjøre av fysisk aktivitet da?

 

 

 

Hvis man greier å forsvare de overnevnte kategoriene har man antakeligvis nok skills til å begi seg ut på et sånt opplegg, hvis ikke bør man søke etter råd fra personer som har kompetanse slik at man ikke skader kunden sin unødvendig.

 

 

Følg med videre, i  løpet av uken kommer en oppfølgings blogg dere ikke bør gå glipp av! Vi skal da skrive om hvordan det har gått med jenta på ekstremdietten!

 

 

 

Ha en fin kveld videre!

 

Mvh

Frode og Berit

Vennligst vent...

Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Vil dere vite mer om nyheter og timer vi har? Fyll ut navn og mailadresse